Novetats

03/11/2017
Café littéraire

ACTIVITAT DE FRANCÈS: “CAFÈ LITERARI”

LLIBRERIA RE-READ (C/ Pi i Margall, 13)

2 de novembre de 2017, de 17h a 20’45h (alumnes de francès de quart i cinquè).

Dintre del marc del tema transversal, i amb la intenció de despertar el plaer per la lectura, es va fer una activitat que combinava literatura i gastronomia.

La sessió es va dedicar a la lectura del fragment de la magdalena de Proust de la novel·la “A la recherche du temps perdu”.

Per acompanyar la lectura, hi va haver degustació de magdalenes, acompanyades amb cafè i té.

Descripció:

 

“Una mica de dolçor i alguns grams de finor dins d’un món de bruts” és l’encapçalament de la invitació dirigida als nostres alumnes per tal que salivegin amb una classe quelcom especial i on els olors, el gust i les sensacions en general van ser els protagonistes del dia. 

Arribats a la llibreria vàrem conèixer al seu responsable que ens va parlar del reciclatge dels llibres i de la filosofia del creador d’aquesta empresa.

Desprès d’intercanviar impressions, es van distribuir, per grups, fragments de textos que els alumnes varen llegir i comentar. ( « Ensemble, c’est tout » d’ Anna Gavalda, « Du côté de chez Swann » de Marcel Proust, « Les Chevaliers du subjonctif » d’ Erik Orsenna, La Première Gorgée de bière i Les eaux troubles du mojito, de Philippe Delerme ). Les magdalenes que els professors van fer a casa, amb molt d’amor, i el cafè, ofert  per la llibreria, varen aportar la nota de dolçor gastronòmica.