Novetats

12/12/2016
PRESENTACIÓ PREMI SEBASTIÀ SERRANO 2015

"LES CAUSES I LES CONSEQÜÈNCIES CULTURALS DE LES GUERRES IUGOSLAVES"

Nahuel Tolsà Marinucci

13 de desembre, a l'aula 31 de català, a les 19.30h. EN CATALÀ

14 de desembre, a les 18h. EN ESPANYOL

L'any 1991, després de dècades juntes, diverses nacions van declarar la seva independència a Iugoslàvia. Això va donar peu al conflicte armat més important a Europa des de la fi de la Segona Guerra Mundial.

25 anys després de l'inici d'aquells conflictes, el Nahuel Tolsà, ha pogut visitar, gràcies a la beca que li va atorgar l'EOI de Lleida, la majoria dels estats formats a partir de la desmembració de Iugoslàvia, un gran estat que aplegava els pobles de parla eslava dels balcans.

La finalitat d'aquest viatge ha estat conèixer, mitjançant l'observació, les experiències viscudes i les converses amb la gent del carrer, quin sentiment hi ha envers el passat, comprobar si les ferides són profundes, que ho són, i quines són les perspectives de futur per a les persones d'aquests països.

El Nahuel ens ha assegurat que la beca Sebastià Serrano de l'EOI de Lleida, ha estat fonalmental per poder dur a terme aquest projecte i l'experiència ha estat més enriquidora del que mai podria haver imaginat.

 

Si teniu ganes de saber com va ser aquest viatge i quines conclusions en va treure, us convidem a la presentació que tindrà lloc:

Dimarts, 13 de desembre a les 19.30h. En CATALÀ! Aula 31

Dimecres, 14 de desembre, a les 18h. En ESPANYOL! Aula 25

Us hi esperem!