INFORMACIÓ


Informació de la categoria:
01/09/2017
COM TROBAR UN DOCUMENT

La biblioteca disposa d'un catàleg on-line que permet executar cerques simples i avançades. Aquest catàleg és la base de dades que conté les referències de tots els documents, independentment del seu suport (llibres, revistes, CD, DVD, Blu-Ray, documents cartogràfics...) que hi ha a la biblioteca i als diferents departament d'idiomes que formen part de l'EOI.

El catàleg permet fer diferents tipus de cerques:

- La cerca per títol: Escriu el títol del document o només el començament. Si no coneixes el títol exacte, utilitza qualsevol paraula que hi aparegui.

- La cerca per autor: Escriu el cognom de l'autor seguit d'una coma i del seu nom, si el coneixes. També pots cercar directors de cinema, actors, actrius, músics...

- La cerca per matèria: Permet recuperar tots els documents sobre un tema concret. Les matèries segueixen un vocabulari controlat específic.

- La secció Bibliografia permet trobar els documents recomanats pels professors de l'EOI classificats per idiomes i nivells.

Per trobar un document dins la Biblioteca, un cop feta la cerca al catàleg, cal tenir present:

- La signatura: És el número de situació del document als prestatges.

- L'estat del document: Disponible (el document és a la biblioteca i te'l pots endur en préstec), Consulta (el document és a la biblioteca però és exclòs de préstec), Baixa (el document ja no es troba a la biblioteca) i Provisional (document de darrera adquisició que es troba pendent d'exposar-se a la secció de novetats).